perjantai 11. toukokuuta 2012

Turkukin on hetkisen kaunis!

Moi! Opintoahdinko jatkuu vielä parin viikon verran, mutta se isoin eli gradu on sentään jo kultakirjailtuna kirjahyllyssä (tai oikeastaan vessan lattialla... mutta kansissa kuitenkin!). On siis hyvin todennäköistä, että tämäkin blogi saa piakkoin tuulta purjeisiin, sillä gradun kirjoittaminen jätti minulle hirvittävän tarpeen kirjoittaa.

Kouluhommien ja töiden lomassa olen kyllä haahuillut kylillä. Toisinaan jopa kameran kera. Toissapäivänä kävin kauppatorilla morjenstamassa ystävääni Annaa, joka iloisena partioi yhtenä puuhamuijana torille ilmestyneellä Kontilla. Kontti on osa toissapäivänä käynnistyneitä Turku Design Festivaleja ja pitää sisällään kaikkea kaunista turkulaisen uuden muotoilun muodossa. Kontti toimii festareiden infopisteenä ja erilaisten näyttelyiden, workshopien ja dj-keikkojen tapahtumapaikkana.Festarien ohjelma on tosi mielenkiintoinen ja kattava ja olen tässä kalenteria selatessani ollut melko tuskastunut siitä, että työt menevät päällekkäin kaiken mielenkiintoisen kanssa. Eilen Kontilla julkaistiin Turku Treasure Map, jonka sisältöön eli erilaisiin pikkuputiikkeihin ja kahviloihin voi onneksi tutustua milloin vaan. Polkka Jamin tyyppien suunnittelema Treasure Map on ihana ja saa Turun näyttämään niin suloiselta!

 Koko kartta aarteineen löytyy täältä.
Festivaalin tapahtumista minua houkuttavat erityisesti tämäniltaiset Manillan kevätkestit sekä muotinäytökset, kuten tänään iltapäivällä Apollossa järjestettävä, Turun AMK:n vaatesuunnittelijoiden muotinäytös ja ensi tiistain turkulaistaustaisten vaatesuunnittelijoiden Logomon mahtavissa tiloissa pidettävä Fashion Visions -muotinäytös.

Haaveilen myös sunnuntaisesta Desingbrunssista Blankossa, kreisin kuuloisesta 5 minuutin festivaalista B-galleriassa ja lauantain markkinoista ja myyjäisistä. Niin paljon kaikkea ihanaa, en kestä! Täällä koko ohjelma! Menkää!

Kuten ehkä huomaatte, olen suorastaan pakahtunut siitä, miten yhdet, kohtalaisen pienen porukan järjestämät festivaalit saavat asuinkaupunkini aivan uuteen loistoon. Turku tarvitsee ehdottomasti lisää tällaista kaikkea. Kiitos disainfestareiden, tuuri tänään Turku tuntuu varsin mainiolta paikalta asua.

Loppuun vielä kuvia aurinkoiselta Kontilta.

Betonijakkara!
Kontin ihanat naiset. 

Mikä on turkulaisempaa kuin fiksi? Turussa suunniteltu fiksi!
Tahdon tuollaiset pyyhkeet! Niitä saa ihanasta Leenaelinasta!
Näitä penkkejä sen sijaan ei kuulemma saa mistään :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti