keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Verhojen takaa

Yliopistossa opin, että kun antaa palautetta jostain asiasta, tulee palautteen annon apuna käyttää hampurilais- tai jopa kolmioleipämallia. Toisin sanoen, on tärkeää sanoa aluksi jotain hyvää, jotta voi sen jälkeen hyvällä omatunnolla kaataa niskaan sangollisen paskaa. Näin ollen lienee parasta, että aloitan tämän Turkua käsittelevän blogini hampurilaismallin mukaisesti jollain positiivisella. Eikä se oikeastaan ole edes vaikeaa, sillä

tätä nykyä Turku on kylläkin aika valoisa paikka olla ja elää. Herään aikaisin. Päivät tuntuvat kevyiltä ja tehokkailta, saan aikaiseksi. Koska Turku saati elämä ei sitten viime näkemän ole muuttunut miksikään, on syyn oltava jossain muualla.

Syy päivien keveyteen lienee valossa. Aurinko paistaa joka päivä ja valoa tulvii kämppään niin, että Facebookia tuijottaakseen on pakko laittaa sälekaihtimet kiinni. Välillä saatan kurkistaa, onko aurinko yhä paikallaan. Olen istunut koko päivän sisällä, koneen ääreellä puurtamassa, silti alati tiedostaen, että ulkona paistaa. Ja se riittää.

Turku kohteli minua tänään kuin kamera tulppaaneja. Jalomielisesti.


4 kommenttia:

 1. ...tämä on kuitenkin minun kaupunkini
  tämä on kuitenkin minun kaupunkini :)

  VastaaPoista
 2. Moi
  Löysin tänne ruokablogisi kautta. Haluan tietää, että onko Turku tosiaan kamala paikka vai ei.
  Olen syntyperäinen helsinkiläinen ja olen aina asunut Helsingissä.

  Turku on minun eldoradoni. Rakastan Turkua. Turku on haaveissani.
  Haaveilen Turkuun muuttamisesta.
  Kaikki, jotka ovat kuulleet haaveestani, pitävät minua seinähulluna.

  Nykyisessä elämäntilanteessani saattaisi olla mahdollista muuttaa Turkuun. Onko siinä mitään järkeä? Turussa kaikki näyttäytyy ihanana ja upeana. Ihania ravintoloita ja pikkuputiikkeja, vireää kulttuurielämää, vanhoja taloja (no joo. mutta silti), ihanan kuuloinen murre, ihania ihmisiä, edullisia/edullisempia asuntoja...

  Mutta alkaako se vituttaa pitkällä tähtäimellä? Huomautettakoon, että kotikulmani Helsingissä ovat niitä ns. kivoja alueita. Pieniä putiikkeja ja kivoja ravintoloita on omassa asuinkorttelissani ja niissä kaikissa ympäröivissä. Mutta ne eivät ole yhtä kivoja kuin ne turkulaiset... koska näen ne joka päivä.

  Se hohto hiipuu. Hiipuuko se myös Aurajoesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, tervetuloa! :) Sanoisin, että meillä sinun kanssasi on hyvinkin samanlaiset kysymykset mielessämme. Juuri sitä itsekin mietin, onko tämä pelkkää kyllästymistä, joka tapahtuu joka kaupungin kohdalla, vai onko Turussa jotain sellaista perustavanlaatuista, joka tyytymättömyyden olon aiheuttaa. Toivottavasti totuus selviää!

   Poista